Kom i gang

 Table of Content  ->  Introduction  ->  Kom i gang

Næste
Om at være flexkursist generelt

Du har tilmeldt dig et studieforløb, der er noget anderledes end almindelig holdundervisning. Denne undervisningsform kaldes fleksibel tilrettelagt undervisning, fordi man som kursist kan starte, når det passer en og i øvrigt selv tilrettelægge sit arbejde. En sådan undervisningsform kræver selvdisciplin, men der er god mulighed for støtte og hjælp hen ad vejen fra din lærer og fra de øvrige lærere på VUC's værksted - så brug dem.

Der er ingen lærere, der kan vejlede i alle fag, så få en plan over, hvornår de lærere, som du har brug for, er i værkstedet. De øvrige lærere vil selvfølgelig meget gerne hjælpe, hvis de kan.

Du har valgt at arbejde med et undervisningsmateriale, der er opdelt i flere emnekredse. Der er flere forskellige måder at arbejde med materialet på:

  1. Du kan vælge at arbejde hjemme og kun kontakte din lærer for at få rettet dine opgaver, få hjælp eller få nye opgaver.

  2. Du kan vælge at arbejde i værkstedet på VUC, hvor der er lærere til rådighed.

  3. Du kan vælge en kombination af de to første modeller.

  4. Du kan vælge via modem, sektornet eller internet at blive koblet til VUC's database og konferencestystem, hvor du kan få adgang til undervisningsmaterialet i det fag, du har tilmeldt dig. Samtidig er der mulighed for at sende opgaver og kommunikere med læreren via et konferencesystem.

Det er vigtigt for din arbejdstilrettelæggelse og for samarbejdet med din lærer, at du laver en arbejdsplan sammen med din lærer. Hvis du får SU eller er på en orlovsordning, er det en betingelse for støtten, at du overholder arbejdsplanen. Arbejdsplanen er en oversigt over hvilke emneområder du skal være færdig med inden for et bestemt tidsrum. En studiedagbog er en del af arbejdsplanen.

UPh